Сучасна вища аграрна інженерна освіта в Україні–стан, проблеми, деякі концепції та заходи підвищення її якості - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly S.; Сobets’, Anatoliy S.; Kobec, A. S.; Kobets, A.; Kobets, Anatoly Stepanovich; Дем'яненко, Анатолій Григорович; Demianenko, Anatoliy; Кагадій, Станіслав Васильович; Kagadiy, Stanislav (Національна металургійна академія України, 2011)
Виробництву ХХІ століття, у тому числі і агропромисловому, потрібен спеціаліст, здатний гнучко перебудовувати напрям та зміст своєї діяль ності у зв’язку зі зміною життєвих орієнтирів та вимог ринку. Досягнен ня професійної мобільності є однією з найважливіших задач Болонсько го процесу [8], розв’язання якої можливе лише за умови фундаменталі зації вищої освіти. Вузькопрофесійна підготовка, отримання знань на все життя, поступово замінюються освітою впродовж усього життя. Та ки реалії, реальні вимоги часу та ринкової економіки. Деякі заходи по підвищенню якості вищої аграрної освіти. Production of the XXI century, including agro-industrial, is needed a specialist who is able to flexibly reshape the direction and content of his activities changes in life and market demands. Achieving professional mobility is one of Bologna's most important tasks of the process [8], which can only be solved if it is fundamental higher education. Narrow vocational training, knowledge acquisition at lifelong, gradually being replaced by lifelong education. And realities, real demands of time and market economy. Some measures to improve the quality of higher agricultural education.
Modern higher agrarian engineering education in Ukraine – condition, problems, some concepts and measures of improvement of its quality
Keywords: вища інженерна освіта; higher engineering education; .якість вищої аграрної освіти; quality of higher agricultural education; підготовка фахівців; training of specialists