Управління розвитком екологічно сталого агробізнесу та органічного виробництва в сільськогосподарському підприємстві - Ніколенко, Владлена Вікторівна; Nikolenko, Vladlena (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета роботи – розробка та обґрунтування ефективних заходів управління розвитком екологічно сталого агробізнесу та органічного виробництва у ТОВ «Побережне» в умовах воєнного стану та економічної нестабільності. Ключовими завданнями бакалаврської роботи стали: - дослідити сучасні теоретичні аспекти розвитку екологічно сталого агробізнесу та органічного виробництва; - проаналізувати особливості діяльності ТОВ «Побережне» у контексті впровадження сталих агротехнологій; - оцінити вплив воєнного стану на розвиток екологічного та органічного виробництва в підприємстві; - обґрунтувати економічну ефективність запропонованих заходів щодо розвитку екологічно сталого агробізнесу; - розробити рекомендації щодо вдосконалення управлінських підходів у сфері органічного виробництва на прикладі ТОВ «Побережне». Предмет дослідження – методи, інструменти та управлінські рішення щодо забезпечення екологічної стійкості та ефективності органічного виробництва у ТОВ «Побережне». Об’єкт дослідження – процеси управління розвитком екологічно сталого агробізнесу та органічного виробництва в умовах воєнного стану. Meta roboty – rozrobka ta obgruntuvannia efektyvnykh zakhodiv upravlinnia rozvytkom ekolohichno staloho ahrobiznesu ta orhanichnoho vyrobnytstva u TOV «Poberezhne» v umovakh voiennoho stanu ta ekonomichnoi nestabilnosti. Kliuchovymy zavdanniamy bakalavrskoi roboty staly: - doslidyty suchasni teoretychni aspekty rozvytku ekolohichno staloho ahrobiznesu ta orhanichnoho vyrobnytstva; - proanalizuvaty osoblyvosti diialnosti TOV «Poberezhne» u konteksti vprovadzhennia stalykh ahrotekhnolohii; - otsinyty vplyv voiennoho stanu na rozvytok ekolohichnoho ta orhanichnoho vyrobnytstva v pidpryiemstvi; - obgruntuvaty ekonomichnu efektyvnist zaproponovanykh zakhodiv shchodo rozvytku ekolohichno staloho ahrobiznesu; - rozrobyty rekomendatsii shchodo vdoskonalennia upravlinskykh pidkhodiv u sferi orhanichnoho vyrobnytstva na prykladi TOV «Poberezhne». Predmet doslidzhennia – metody, instrumenty ta upravlinski rishennia shchodo zabezpechennia ekolohichnoi stiikosti ta efektyvnosti orhanichnoho vyrobnytstva u TOV «Poberezhne». Obiekt doslidzhennia – protsesy upravlinnia rozvytkom ekolohichno staloho ahrobiznesu ta orhanichnoho vyrobnytstva v umovakh voiennoho stanu.
Upravlinnia rozvytkom ekolohichno staloho ahrobiznesu ta orhanichnoho vyrobnytstva v silskohospodarskomu pidpryiemstvi
Keywords: сільськогосподарське підприємство; silskohospodarske pidpryiemstvo; органічне виробництво; orhanichne vyrobnytstvo; управління розвитком екологічно сталого агробізнесу; upravlinnia rozvytkom ekolohichno staloho ahrobiznesu