Вища освіта: виклики сьогодення - Дьяченко, Ніна Костянтинівна; Diachenko, Nina; Сіра, Тетяна Сергіївна; Sira, Tetiana; Дикий, Богдан Павлович; Dikiy Bohdan, Bohdan (Дніпровський Національний університет ім. О.Гончара, 2018)
У доповіді зауважено, що вища освіта реально визначає майбутнє нації, є вагомим засобом національного самоствердження; розглянуті основні причини, що стримують прогресивний розвиток освіти та професійної підготовки.; підкреслена необхідність спрямування вищої освіти на зважений підхід щодо якості та кількості викладання. It is noticed in a lecture, that higher education determines the future of nation really, is the ponderable mean of national self-affirmation; considered principal reasons which restrain progressive development of education and professional preparation.; an underline necessity of aspiration of higher education is on the self-weighted approach in relation to quality and teaching amount.
Higher education: calls of present time
Keywords: вища освіта; higher education; прогресивний розвиток освіти; progressive development of education; універсалізація освіти; universalizatsiia of education; формування інтелігенції; forming of intelligentsia