Розвиток підтоплення і забруднення підземних вод на територіях, прилеглих до відвалів гірничорудної промисловості - Орлінська, О. В.; Orlinsʹka, O.; Максимова, Н. М.; Maksymova, N.; Пікареня, Д. С.; Pikarenya, D. (ООО «Укрметаллургинформ «Научно-техническое агентство», 2015)
Розроблена трьохстадійна геомеханічна модель впливу відвалів на прилеглі території. З її використан¬ням проведена оцінка ступеня розвитку небезпечних техногенних процесів в залежності від складу, висо¬ти та маси відвалів і геологічного розрізу порід, що його підстилають. There developed three-stage geomechanic model of influence of dump pits on the associated areas. With its usage there fulfilled evaluation of the degree of development of dangerous industrial processes depending on the composition, height and mass of dump pits and geologic rock section, its underlying.
Rozvytok pidtoplennya i zabrudnennya pidzemnykh vod na terytoriyakh, prylehlykh do vidvaliv hirnychorudnoyi promyslovosti
Keywords: гірські породи; geological material; відвали; dump pits; геологічне середовище; geological environments; водоносні горизонти; waterbearing stratum; підтоплення; underflooding; зсуви; earth slide