Удосконалення методики й організації обліку та аудит виробництва продукції технічних культур підприємства - Лейко, Євген Юрійович; Leiko, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Теоретичною та методологічною основою дослідження є діалектичний метод наукового пізнання соціально-економічних явищ і процесів, фундаментальні положення економічної теорії, наукові праці вітчизняних та зарубіжних вчених щодо порядку визнання, оцінки та обліку витрат виробництва технічних культур. У роботі використано наступні методи: документування, оцінки й калькулювання – при дослідженні обліку операцій щодо витрат виробництва технічних культур; методи поточного групування та узагальнення інформації в обліку – при висвітленні питань синтетичного, аналітичного обліку операцій щодо витрат виробництва технічних культур та відображення облікової інформації у фінансовій та іншій звітності; методи фінансового аналізу. Teoretychnoiu ta metodolohichnoiu osnovoiu doslidzhennia ye dialektychnyi metod naukovoho piznannia sotsialno-ekonomichnykh yavyshch i protsesiv, fundamentalni polozhennia ekonomichnoi teorii, naukovi pratsi vitchyznianykh ta zarubizhnykh vchenykh shchodo poriadku vyznannia, otsinky ta obliku vytrat vyrobnytstva tekhnichnykh kultur. U roboti vykorystano nastupni metody: dokumentuvannia, otsinky y kalkuliuvannia – pry doslidzhenni obliku operatsii shchodo vytrat vyrobnytstva tekhnichnykh kultur; metody potochnoho hrupuvannia ta uzahalnennia informatsii v obliku – pry vysvitlenni pytan syntetychnoho, analitychnoho obliku operatsii shchodo vytrat vyrobnytstva tekhnichnykh kultur ta vidobrazhennia oblikovoi informatsii u finansovii ta inshii zvitnosti; metody finansovoho analizu.
Udoskonalennia metodyky y orhanizatsii obliku ta audyt vyrobnytstva produktsii tekhnichnykh kultur pidpryiemstva
Keywords: методика; methodology; організація; organization; облік; accounting; аудит; audit; вироництво; production; продукція; products; технічна культура; technical culture; підприємство; enterprise