Удосконалення обліково-аналітичного забезпечення дебіторської заборгованості в умовах антикризового управління підприємством - Кудрявцева, Анастасія Владиславівна; Kudriavtseva, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження – характерні засади щодо формування, відображення та списання дебіторської заборгованості. Предмет дослідження – процеси, які мають місце на етапі ведення обліку, здійснення аналізу та розробці оптимізаційних заходів для дебіторської заборгованості. Мета роботи – проведення оцінки, здійснення аналітичних процедур та розробка профільних заходів щодо стабілізації рівня дебіторської заборгованості в контексті запровадження заходів антикризового управління. Методи дослідження. Сукупність теоретико-практичних заходів в розрізі аналізу, статистичного спостереження, математичних підрахунків. Вагомою методикою також вступає моделювання із подальшим прогнозуванням діяльності. Obiekt doslidzhennia – kharakterni zasady shchodo formuvannia, vidobrazhennia ta spysannia debitorskoi zaborhovanosti. Predmet doslidzhennia – protsesy, yaki maiut mistse na etapi vedennia obliku, zdiisnennia analizu ta rozrobtsi optymizatsiinykh zakhodiv dlia debitorskoi zaborhovanosti. Meta roboty – provedennia otsinky, zdiisnennia analitychnykh protsedur ta rozrobka profilnykh zakhodiv shchodo stabilizatsii rivnia debitorskoi zaborhovanosti v konteksti zaprovadzhennia zakhodiv antykryzovoho upravlinnia. Metody doslidzhennia. Sukupnist teoretyko-praktychnykh zakhodiv v rozrizi analizu, statystychnoho sposterezhennia, matematychnykh pidrakhunkiv. Vahomoiu metodykoiu takozh vstupaie modeliuvannia iz podalshym prohnozuvanniam diialnosti.
Udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia debitorskoi zaborhovanosti v umovakh antykryzovoho upravlinnia pidpryiemstvom
Keywords: дебіторська заборгованість; receivables; антикризовий консалтинг; anti-crisis consulting; оптимізація; optimization; аналітичне забезпечення; analytical support