Особливості діагностики та лікувально-профілактичні заходи за чуми м’ясоїдних у собак в умовах ветеринарної клініки «Велес» фізичної особи-підприємця «Перетятько О.В.» міста Дніпро - Пасічник, Н. А.; Pasichnyk, N. A. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Епізоотичний стан зони обслуговування клініки ветеринарної медицини «Велес» міста Дніпро є неблагополучним по захворюванню собак на чуму мясоїдних. Дані комплексної діагностики з урахуванням анамнезу, особливостей клінічного прояву та експрес-методів (імунохроматографічного, ПЛР), дозволили обгрунтувати діагноз на чуму мясоїдних, яка реєстрували тільки змішані клінічні форми перебігу, з переважанням ознак ураження центральної нервової системи; запропонувати лікувальні та профілактичні заходи. The epizootic condition of the service area of the veterinary clinic «Veles» in Dnipro is unfavorable for Canide distemper. Data of complex diagnostics taking into account the anamnesis, features of clinical manifestation and express methods (immunochromatographic, PCR), allowed to substantiate the diagnosis of Canide distemper, which registered only mixed clinical forms, with a predominance of signs of central nervous system damage; offer treatment and prevention measures.
Peculiarities of diagnostics and treatment- prevention measures for Canide distemper in dogs in the clinic of veterinary medicine «Veles» of a natural person-entrepreneur «Peretyatko O.V.» the city of Dnipro
Keywords: профілактика; prevention; чума м'ясоїдних у собак; canide distemper of dogs; епізоотичний стан; epizootic condition; обґрунтування діагнозу; substantiation of diagnosis; терапевтичні схеми; therapeutic schemes