Удосконалення антикризового управління підприємством - Садовий, Дмитро Владиславович; Sadovyi, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Отримані результати. У першому розділі здійснено теоретичне визначення сутності фінансової кризи підприємства та причини виникнення, антикризового фінансове управління підприємством та методичних основ її діагностики на підприємстві. У другому розділі проведено аналіз організаційно-економічних характеристик підприємства, економічний аналіз майна підприємства та джерел його утворення, ліквідності, фінансової стійкості та ділової активності підприємства та здійснено діагностику фінансової кризи підприємства. У третьому розділі наведено судження щодо змісту моделі антикризового управління на підприємстві та визначені заходи щодо удосконалення методики діагностики фінансової кризи на підприємстві Впровадження пропозицій надасть змогу отримати об’єктивну та надійну оцінку його стадії, уможливлює вибір обґрунтованих антикризових заходів. Сфера практичного застосування результатів роботи – виробничі підприємства. Otrymani rezultaty. U pershomu rozdili zdiisneno teoretychne vyznachennia sutnosti finansovoi kryzy pidpryiemstva ta prychyny vynyknennia, antykryzovoho finansove upravlinnia pidpryiemstvom ta metodychnykh osnov yii diahnostyky na pidpryiemstvi. U druhomu rozdili provedeno analiz orhanizatsiino-ekonomichnykh kharakterystyk pidpryiemstva, ekonomichnyi analiz maina pidpryiemstva ta dzherel yoho utvorennia, likvidnosti, finansovoi stiikosti ta dilovoi aktyvnosti pidpryiemstva ta zdiisneno diahnostyku finansovoi kryzy pidpryiemstva. U tretomu rozdili navedeno sudzhennia shchodo zmistu modeli antykryzovoho upravlinnia na pidpryiemstvi ta vyznacheni zakhody shchodo udoskonalennia metodyky diahnostyky finansovoi kryzy na pidpryiemstvi Vprovadzhennia propozytsii nadast zmohu otrymaty obiektyvnu ta nadiinu otsinku yoho stadii, umozhlyvliuie vybir obgruntovanykh antykryzovykh zakhodiv. Sfera praktychnoho zastosuvannia rezultativ roboty – vyrobnychi pidpryiemstva.
Udoskonalennia antykryzovoho upravlinnia pidpryiemstvom
Keywords: підприємництво; pidpryiemnytstvo; антикризове управління; antykryzove upravlinnia; діагностика; diahnostyka; методи; metody; оцінка; otsinka; фінансова криза; finansova kryza