Вплив елементів технології вирощування на формування врожайності пшениці озимої в умовах фермерського господарства «ДОН» Криворізького району Дніпропетровської області - Кравець, Анатолій Олександрович; Kravets, Anatolii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Пшениця посідає провідне місце у світі як за посівними площами, так і за валовим збором та є одною з основних зернових і фуражних культур. У нашій державі пшеницю озиму вирощують у середньому на площі 6,5 млн га (в деякі роки до 9,5 млн га). У 2025 р. посівні площі під пшеницею озимою сягали близько 5 млн га, що свідчить про важливе народно-господарське значення цієї культури. Pshenytsia posidaie providne mistse u sviti yak za posivnymy ploshchamy, tak i za valovym zborom ta ye odnoiu z osnovnykh zernovykh i furazhnykh kultur. U nashii derzhavi pshenytsiu ozymu vyroshchuiut u serednomu na ploshchi 6,5 mln ha (v deiaki roky do 9,5 mln ha). U 2025 r. posivni ploshchi pid pshenytseiu ozymoiu siahaly blyzko 5 mln ha, shcho svidchyt pro vazhlyve narodno-hospodarske znachennia tsiiei kultury.
Vplyv elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia na formuvannia vrozhainosti pshenytsi ozymoi v umovakh fermerskoho hospodarstva «DON» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; елементи технології вирощування; elementy tekhnolohii vyroshchuvannia; сорт; sort; строк сівби; strok sivby; урожайність зерна; urozhainist zerna