Обґрунтування технології виробництва борошняних напівфабрикатів збагачених амарантовим борошном - Стрижак, Анна-Кристина Геннадіївна; Stryzhak, Anna-Krystyna Hennadiivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Виконана дипломна робота надає необхідні відомості для вирішення проблем, пов’язаних із забезпеченням населення продуктами функціонального та спеціального призначення, на прикладі бісквітних кондитерських виробів із композитних сумішей (кокосове, кукурудзяне, льняне, рисове) борошна у змінених пропорціях до амарантового борошна. Встановлено вплив складових композитних сумішей, амарантового борошна, суперфудів та унікальної сировини, що входять у рецептурний склад продукту на фізико-хімічні показники виробів та їх органолептичні показники; розроблено їх рецептури. Розроблені вироби можуть бути впроваджені на промислових кондитерських фабриках та у приватних пекарнях. Vykonana dyplomna robota nadaie neobkhidni vidomosti dlia vyrishennia problem, poviazanykh iz zabezpechenniam naselennia produktamy funktsionalnoho ta spetsialnoho pryznachennia, na prykladi biskvitnykh kondyterskykh vyrobiv iz kompozytnykh sumishei (kokosove, kukurudziane, lniane, rysove) boroshna u zminenykh proportsiiakh do amarantovoho boroshna. Vstanovleno vplyv skladovykh kompozytnykh sumishei, amarantovoho boroshna, superfudiv ta unikalnoi syrovyny, shcho vkhodiat u retsepturnyi sklad produktu na fizyko-khimichni pokaznyky vyrobiv ta yikh orhanoleptychni pokaznyky; rozrobleno yikh retseptury. Rozrobleni vyroby mozhut buty vprovadzheni na promyslovykh kondyterskykh fabrykakh ta u pryvatnykh pekarniakh.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva boroshnianykh napivfabrykativ zbahachenykh amarantovym boroshnom
Keywords: борошняні кондитерські вироби; boroshniani kondyterski vyroby; бісквіти; biskvity; амарантове борошно; amarantove boroshno; композитні суміші; kompozytni sumishi; біологічна і поживна цінність; biolohichna i pozhyvna tsinnist; декстроза; dekstroza