Обґрунтування технології виробництва печива з борошна нішевих культур - Позднякова, Альона Олександрівна; Pozdniakova, Alona Oleksandrivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Метою роботи є розроблення рецептури печива на основі нішевих видів борошна, яке характеризується вмістом нутрієнтів. У даній дипломній роботі порівняно склад конопляного, кунжутного борошна та борошна із насіння чорного кмину. Проведено органолептичний аналіз дослідних зразків печива, після чого визначено зразки з кращими якісними показниками – печиво на основі суміші рисового та кунжутного борошна та суміші рисового та конопляного борошна. Визначено його фізико-хімічні показники і порівняно з контрольним зразком. Metoiu roboty ye rozroblennia retseptury pechyva na osnovi nishevykh vydiv boroshna, yake kharakteryzuietsia vmistom nutriientiv. U danii dyplomnii roboti porivniano sklad konoplianoho, kunzhutnoho boroshna ta boroshna iz nasinnia chornoho kmynu. Provedeno orhanoleptychnyi analiz doslidnykh zrazkiv pechyva, pislia choho vyznacheno zrazky z krashchymy yakisnymy pokaznykamy – pechyvo na osnovi sumishi rysovoho ta kunzhutnoho boroshna ta sumishi rysovoho ta konoplianoho boroshna. Vyznacheno yoho fizyko-khimichni pokaznyky i porivniano z kontrolnym zrazkom.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pechyva z boroshna nishevykh kultur
Keywords: печиво; pechyvo; рисове борошно; rysove boroshno; конопляне борошно; konopliane boroshno; кунжутне борошно; kunzhutne boroshno; борошно чорного кмину; boroshno chornoho kmynu; нутрієнти; nutriienty; оздоровчий харчовий продукт; ozdorovchyi kharchovyi produkt