Маркетингові складові формування продовольчого ринку України - Багорка, Марія Олександрівна; Bahorka, Mariya; Білоткач, Ігор Анатолійович; Bilotkach, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2011)
Стверджується, що прагнення України до інтеграції у світове господарство передбачає реформування всіх сфер народного господарства країни. Занепад сільського господарства не тільки стримує розвиток інших секторів аграрно-продовольчої системи України, а й залишається однією зі сфер найбільшого розміщення і вкладення обмежених господарських ресурсів. Наголошується, що від розвитку агропромислового виробництва залежить продовольча безпека держави, а рівень і якість забезпечення населення продуктами харчування безпосередньо впливають на соціальне становище у суспільстві та здоров"я нації загалом. У моніторингу узагальнено основні проблеми та запропоновано напрями усунення перешкод розвитку ринку сільськогосподарської продукції. It becomes firmly established that aspiring of Ukraine to integration in a world economy foresees reformation of all spheres of national economy of country. The decline of agriculture not only restrains development of other sectors of the agrarian-food system of Ukraine but also remains one of spheres of the most placing and investment of the limited economic resources. Іt is Marked that food safety of the state depends on development of agroindustrial production, and a level and quality of providing of population foodstuffs directly influence on social position in society and health of nation on the whole. In monitoring basic problems are generalized and directions of removal of obstacles to market of agricultural produce development are offered.
Marketynhovi skladovi formuvannya prodovolʹchoho rynku Ukrayiny
Keywords: продовольчий ринок; food market; продовольча безпека; food safety; моніторинг; monitoring; споживання; consumption; ринковий попит; market demand; цінова політика; price policy