Управління системою комунікацій в діяльності підприємства - Воронько, Дмитро Олександрович; Voronko, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення управління системою комунікацій в діяльності підприємства. Відповідно, завданнями кваліфікаційної роботи є: - визначити місце та роль комунікацій в системі управління підприємством; - дослідження організаційно-економічного стану підприємства, а також стану комунікаційного процесу на підприємстві; - запропонувати напрями удосконалення управління системою зовнішніх комунікацій на підприємстві; - запропонувати напрями удосконалення управління системою внутрішніх комунікацій на підприємстві. Об’єктом дослідження є процес управління системою комунікацій в діяльності підприємства. Предмет дослідження – теоретичні та практичні аспекти удосконалення системою комунікацій в діяльності підприємства. Методи, які було використані в роботі: загальнонаукові методи, методи аналізу та синтезу, спостереження, монографічний, контент-аналіз, SWOT-аналіз. В процесі написання кваліфікаційної роботи була використана така інформаційна база: законодавчі акти, наукові праці провідних вчених- економістів, методична література, фінансова та статистичні звітність ФОП "Музалевський Володимир Геннадійович" за період з 2021 по 2023 рр. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia systemoiu komunikatsii v diialnosti pidpryiemstva. Vidpovidno, zavdanniamy kvalifikatsiinoi roboty ye: - vyznachyty mistse ta rol komunikatsii v systemi upravlinnia pidpryiemstvom; - doslidzhennia orhanizatsiino-ekonomichnoho stanu pidpryiemstva, a takozh stanu komunikatsiinoho protsesu na pidpryiemstvi; - zaproponuvaty napriamy udoskonalennia upravlinnia systemoiu zovnishnikh komunikatsii na pidpryiemstvi; - zaproponuvaty napriamy udoskonalennia upravlinnia systemoiu vnutrishnikh komunikatsii na pidpryiemstvi. Obiektom doslidzhennia ye protses upravlinnia systemoiu komunikatsii v diialnosti pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia – teoretychni ta praktychni aspekty udoskonalennia systemoiu komunikatsii v diialnosti pidpryiemstva. Metody, yaki bulo vykorystani v roboti: zahalnonaukovi metody, metody analizu ta syntezu, sposterezhennia, monohrafichnyi, kontent-analiz, SWOT-analiz. V protsesi napysannia kvalifikatsiinoi roboty bula vykorystana taka informatsiina baza: zakonodavchi akty, naukovi pratsi providnykh vchenykh- ekonomistiv, metodychna literatura, finansova ta statystychni zvitnist FOP "Muzalevskyi Volodymyr Hennadiiovych" za period z 2021 po 2023 rr.
Upravlinnia systemoiu komunikatsii v diialnosti pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; система комунікацій; systema komunikatsii; управління; upravlinnia