Ефективне управління виробничими витратами з метою удосконалення економічної безпеки підприємства - Демченко, Аліна Віталіївна; Demchenko, Alina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Узагальнено теоретичні основи управління виробничими витратами в системі забезпечення економічної безпеки підприємства. Здійснено аналіз фінансово-економічного стану господарства. Надано характеристику організації роботи служби економічної безпеки підприємства та оцінено її стан за основними складовими. Досліджено обліково-аналітичне забезпечення управління виробничими витратами на підприємстві. Здійснено Удосконалення економічної безпеки шляхом впровадження управлінського обліку виробничих витрат на підприємстві; Розглянуто бюджетування як елемент управління виробничими витратами. Надано Шляхи покращення управління виробничими витратами для забезпечення економічної безпеки підприємства. Uzahalneno teoretychni osnovy upravlinnia vyrobnychymy vytratamy v systemi zabezpechennia ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Zdiisneno analiz finansovo-ekonomichnoho stanu hospodarstva. Nadano kharakterystyku orhanizatsii roboty sluzhby ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva ta otsineno yii stan za osnovnymy skladovymy. Doslidzheno oblikovo-analitychne zabezpechennia upravlinnia vyrobnychymy vytratamy na pidpryiemstvi. Zdiisneno Udoskonalennia ekonomichnoi bezpeky shliakhom vprovadzhennia upravlinskoho obliku vyrobnychykh vytrat na pidpryiemstvi; Rozghlianuto biudzhetuvannia yak element upravlinnia vyrobnychymy vytratamy. Nadano Shliakhy pokrashchennia upravlinnia vyrobnychymy vytratamy dlia zabezpechennia ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva.
Efektyvne upravlinnia vyrobnychymy vytratamy z metoiu udoskonalennia ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: виробничі витрати; production costs; собівартість; cost; економічна безпека; economic security; підприємство; enterprise; управління; management; аналіз; analysis