Ефективність діяльності аграрних підприємств в Україні - Сітковська, Алла Олександрівна; Sitkovska, Alla (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Ефективність діяльності економічних суб’єктів можливо підвищити насамперед, за рахунок обґрунтування раціональних меж здійснення їх виробництва та розвитку, використання інтенсивних технологій аграрного виробництва, поліпшення рівня використання економічного потенціалу тощо. Аналіз ефективності здійснюють системою показників, які доцільно розраховувати за період не менше 3 років, за видами продукції, формами господарювання тощо. Економічний аналіз слід розпочати із дослідження виробничих показників діяльності аграрних підприємств. Efektyvnist diialnosti ekonomichnykh subiektiv mozhlyvo pidvyshchyty nasampered, za rakhunok obgruntuvannia ratsionalnykh mezh zdiisnennia yikh vyrobnytstva ta rozvytku, vykorystannia intensyvnykh tekhnolohii ahrarnoho vyrobnytstva, polipshennia rivnia vykorystannia ekonomichnoho potentsialu toshcho. Analiz efektyvnosti zdiisniuiut systemoiu pokaznykiv, yaki dotsilno rozrakhovuvaty za period ne menshe 3 rokiv, za vydamy produktsii, formamy hospodariuvannia toshcho. Ekonomichnyi analiz slid rozpochaty iz doslidzhennia vyrobnychykh pokaznykiv diialnosti ahrarnykh pidpryiemstv.
Efektyvnist diialnosti ahrarnykh pidpryiemstv v Ukraini
Keywords: аграрне виробництво; ahrarne vyrobnytstvo; інтенсивні технологій; intensyvni tekhnolohii; система показників; systema pokaznykiv