Оптимізація параметрів шнекового змішувача сипких кормів - Джоболда, Максим Дмитрович; Dzhobolda, Maksym Dmytrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Дипломна робота містить п’ять основних розділів. У вступі дипломної роботи обґрунтовано актуальність теми, сформульовані мета та задачі, приведено методи досліджень. З аналізу стану питання змішування сипких кормів встановлено схему змішувача, який підлягає удосконаленню. В дру-гому розділі проведено теоретичне моделювання роботи змішувача на ос-нові чого обґрунтовано технологічні, геометричні, кінематичні та силові параметрів. В результаті лабораторних досліджень (розділ 3) визначено раціональні співвідношення конструктивно-режимних параметрів розроб-леного змішувача. Проведено дослідження розробленої конструкції з точки зору охорони праці. В п’ятому розділі виконано економічну оцінку розро-бленого змішувача комбікорму. На завершення сформульовано загальні висновки, складено бібліографічний список та оформлено додатки. Dyplomna robota mistyt piat osnovnykh rozdiliv. U vstupi dyplomnoi roboty obgruntovano aktualnist temy, sformulovani meta ta zadachi, pryvedeno metody doslidzhen. Z analizu stanu pytannia zmishuvannia sypkykh kormiv vstanovleno skhemu zmishuvacha, yakyi pidliahaie udoskonalenniu. V dru-homu rozdili provedeno teoretychne modeliuvannia roboty zmishuvacha na os-novi choho obgruntovano tekhnolohichni, heometrychni, kinematychni ta sylovi parametriv. V rezultati laboratornykh doslidzhen (rozdil 3) vyznacheno ratsionalni spivvidnoshennia konstruktyvno-rezhymnykh parametriv rozrob-lenoho zmishuvacha. Provedeno doslidzhennia rozroblenoi konstruktsii z tochky zoru okhorony pratsi. V piatomu rozdili vykonano ekonomichnu otsinku rozro-blenoho zmishuvacha kombikormu. Na zavershennia sformulovano zahalni vysnovky, skladeno bibliohrafichnyi spysok ta oformleno dodatky.
Optymizatsiia parametriv shnekovoho zmishuvacha sypkykh kormiv
Keywords: питомі експлуатаційні витрати; pytomi ekspluatatsiini vytraty; сипкі корми; sypki kormy; змішувач; zmishuvach; гвинт; hvynt; потужність; potuzhnist; однорідність змішування; odnoridnist zmishuvannia; питома енергоємність; pytoma enerhoiemnist