Охорона праці при експлуатації безпілотних мобільних автономних платформ в агропромисловому виробництві - Деркач, Олексій Дмитрович; Derkach, Oleksii; Дмитрюк, Світлана Петрівна; Dmytryuk, Svitlana; Дяченко, Д.О.; Dyachenko, Denys; Лівіцький, О.М.; Livitskyi, Oleksandr; Макаренко, Дмитро Олександрович; Makarenko, Dmytro; Горобець, Володимир Леонідович; Horobets, Volodymyr (Центральноукраїнський національний технічний університет, 2025)
Наведено аналіз стану питання щодо безпеки експлуатації безпілотних мобільних автономних платформ. Показано, що в Україні на даний момент не розроблено заходів з охорони праці при роботі з такими агрегатами. В даній роботі розроблено ключові вимоги з питань охорони праці при експлуатації безпілотних мобільних автономних платформ, а саме агророботів. Navedeno analiz stanu pytannia shchodo bezpeky ekspluatatsii bezpilotnykh mobilnykh avtonomnykh platform. Pokazano, shcho v Ukraini na danyi moment ne rozrobleno zakhodiv z okhorony pratsi pry roboti z takymy ahrehatamy. V danii roboti rozrobleno kliuchovi vymohy z pytan okhorony pratsi pry ekspluatatsii bezpilotnykh mobilnykh avtonomnykh platform, a same ahrorobotiv.
Okhorona pratsi pry ekspluatatsii bezpilotnykh mobilnykh avtonomnykh platform v ahropromyslovomu vyrobnytstvi.
Keywords: охорона праці; okhorona pratsi; безпілотна мобільна автономна платформа; bezpilotna mobilna avtonomna platforma; GPS-навігація; GPS-navihatsiia; агроробот; ahrorobot; критерії безпеки праці; kryterii bezpeky pratsi