Вплив попередників та строків сівби на урожайність пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Гайдамацьке» Дніпровського району Дніпропетровської області - Павелко, Артем Олександрович; Pavelko, Artem (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
В роботі зазначено, що високу урожайність у 6,13 тон на гектар забезпечив чорний пар, що дозволило отримати чистий прибуток у розмірі 23087 гривень з кожного гектара з рівнем рентабельності 168,6%. При використанні ячменю ярого як попередника, урожайність склала 4,45 тон на гектар, чистий прибуток – 13088 гривень на гектар, а рівень рентабельності – 96,2%. Вирощування пшениці після соняшнику принесло урожайність 3,97 тони на гектар, чистий прибуток становив 10281 гривню на гектар, а рентабельність склала 75,9%. V roboti zaznacheno, shcho vysoku urozhainist u 6,13 ton na hektar zabezpechyv chornyi par, shcho dozvolylo otrymaty chystyi prybutok u rozmiri 23087 hryven z kozhnoho hektara z rivnem rentabelnosti 168,6%. Pry vykorystanni yachmeniu yaroho yak poperednyka, urozhainist sklala 4,45 ton na hektar, chystyi prybutok – 13088 hryven na hektar, a riven rentabelnosti – 96,2%. Vyroshchuvannia pshenytsi pislia soniashnyku pryneslo urozhainist 3,97 tony na hektar, chystyi prybutok stanovyv 10281 hryvniu na hektar, a rentabelnist sklala 75,9%.
Vplyv poperednykiv ta strokiv sivby na urozhainist pshenytsi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Haidamatske» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ТОВ «Гайдамацьке»; TOV «Haidamatske»; пшениця озима; pshenytsia ozyma; попередники; poperednyky; технологія; tekhnolohiia; урожайність; urozhainist; охорона праці; okhorona pratsi; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist