On improvements on agricultural extension services for contract farming - Abdulla, Nadhiya; Абдулла, Надія; Vasylieva, Natalia; Васильєва, Наталя Костянтинівна; Volovyk, Iryna; Воловик, Ірина Анатоліївна (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
The goal of this research was to facilitate further development of contract farming in the Maldives which encounters with serious obstacles caused by islands remoteness and outdated agricultural techniques. Assessment on education, awareness and challenges faced by Maldivian small holder farmer communities was done through a qualitative study based on the interviews of AgroNAT registered farmers. Their prevalent majority was presented by male farmers above 40 as well as female farmers under 40. Respondents revealed that they failed to get timely support and guidance from agricultural extension offices due to time and logistical constraints. The research calculations recommended that visiting rural farmers' communities should be arranged between the dispersed islands following the quickest one-cycle routes found via the proposed optimization model. According to the fulfilled chi-square tests for independence, contract farmers demonstrate sufficient level of digital skills so that mobile technology can provide effective delivery of contemporary agricultural knowledge among male and female farmers aged above and under 40. The research outcomes presented the major topics of sending regular text messages including information on how to monitor cultivation and harvesting, apply fertilizers and chemicals, get access to low-cost inputs, possible market avenues, logistic options and pricing, updated weather forecasts, and also methods of crisis management to avoid natural risks. Moreover, through credit-based systems farmers could be provided with smart phones which they can use to connect with the extension officers to address their concerns. In addition, we advise that AgroNAT as the main state contract farming company organized online consulting services through its official website and links to information and videos in the native language. Farm monitoring app is another tool that farmers can utilize via their smart phones. This application will further increase their production and enhance the produce quality as it will act as means to support and guide the farmers' activities from sowing to the harvesting point. Метою даного дослідження було полегшення подальшого розвитку контрактного фермерства на Мальдівах, що стикається з серйозними перешкодами через віддаленість островів та застарілі сільськогосподарські технології. Проведена оцінка освіти, обізнаності та викликів, що постають перед громадами дрібних фермерів на Мальдівах, здійснювалася на підставі опитування фермерів, зареєстрованих у компанії AgroNAT. Їх переважну більшість становили чоловіки фермери старші 40 років та фермери жінки до 40 років. Респонденти відзначили, що вони не одержують вчасної підтримки і керівництва від аграрних консультантів унаслідок часових та логістичних обмежень. На основі обчислень дослідження рекомендовано відвідувати сільські громади фермерів на віддалених островах, дотримуючись найшвидшого одноциклового маршруту, що був знайдений у запропонованій моделі оптимізації. Згідно виконаних Хі-квадрат тестів на незалежність, контрактні фермери показують достатній рівень цифрових навичок, завдяки чому мобільні технології можуть забезпечити ефективне поширення сучасних сільськогосподарських знань серед фермерів чоловіків та жінок віком до та понад 40 років. Результати дослідження презентували головні теми надсилання регулярних текстових меседжів, включаючи інформацію про моніторинг вирощування та збирання врожаю, внесення добрив, доступ до дешевих ресурсів, ринків, логістичні опції, ціноутворення, оновлені прогнози погоди, методи кризового менеджменту для запобігання природних ризиків. Крім цього, через системи кредитування фермери мають бути забезпечені смартфонами для зв'язку з консультантами з приводу вирішених проблем. Рекомендовано, щоб AgroNAT, як головна державна компанія для контрактного фермерства, організувала онлайнові консультаційні сервіси на офіційному вебсайті та через лінки до інформації та відео на рідній мові. Комп'ютерна програма моніторингу ферми є іншим засобом, що фермери зможуть використовувати на власних смартфонах. У такий спосіб відбуватиметься подальше підвищення обсягу та якості продукції, адже цей засіб підтримуватиме і керуватиме діяльністю фермерів від сівби до збирання врожаю.
Вдосконалення аграрних консультаційних послуг для контрактного фермерства
Keywords: сontract farming in the Maldives; контрактне фермерство на Мальдівах; agricultural extension services; аграрні консультаційні сервіси; model of optimal route; модель оптимального маршруту; gender and age profiles; профілі статі та віку; mobile communications; мобільні комунікації