Розробка технологічного процесу видалення гною на молочній фермі з розробкою розкидача підстилки - Яцик, Олексій Сергійович; Yatsyk, Oleksii Serhiiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
У дипломному проекті представлено вступ, виконано детальний аналіз галузі тваринництва, а також зроблено висновки про необхідність розробки механізованої технологічної лінії для видалення та обробки гною. Враховуючи сучасні тенденції, проведено проектування технологічної лінії, яка забезпечить ефективне та екологічно безпечне управління гноєм. Розроблено вдосконалення машини для внесення підстилки, що сприятиме підвищенню продуктивності та зниженню трудомісткості процесу. Запропоновано заходи щодо покращення умов охорони праці та техніки безпеки при видаленні гною, з метою зменшення ризиків для працівників та забезпечення відповідності нормативним вимогам. Проведено техніко-економічне обґрунтування проекту, яке підтверджує його доцільність та економічну вигоду. У підсумку зроблено висновки, складено список використаної літератури та оформлено додатки, що доповнюють основний зміст проекту. U dyplomnomu proekti predstavleno vstup, vykonano detalnyi analiz haluzi tvarynnytstva, a takozh zrobleno vysnovky pro neobkhidnist rozrobky mekhanizovanoi tekhnolohichnoi linii dlia vydalennia ta obrobky hnoiu. Vrakhovuiuchy suchasni tendentsii, provedeno proektuvannia tekhnolohichnoi linii, yaka zabezpechyt efektyvne ta ekolohichno bezpechne upravlinnia hnoiem. Rozrobleno vdoskonalennia mashyny dlia vnesennia pidstylky, shcho spryiatyme pidvyshchenniu produktyvnosti ta znyzhenniu trudomistkosti protsesu. Zaproponovano zakhody shchodo pokrashchennia umov okhorony pratsi ta tekhniky bezpeky pry vydalenni hnoiu, z metoiu zmenshennia ryzykiv dlia pratsivnykiv ta zabezpechennia vidpovidnosti normatyvnym vymoham. Provedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia proektu, yake pidtverdzhuie yoho dotsilnist ta ekonomichnu vyhodu. U pidsumku zrobleno vysnovky, skladeno spysok vykorystanoi literatury ta oformleno dodatky, shcho dopovniuiut osnovnyi zmist proektu.
Rozrobka tekhnolohichnoho protsesu vydalennia hnoiu na molochnii fermi z rozrobkoiu rozkydacha pidstylky
Keywords: ніж; nizh; ВРХ; VRKh; гній; hnii; підстилка; pidstylka; компостування; kompostuvannia; подрібнення; podribnennia