Обгрунтування конструктивних особливостей робочого органа розкидача мінеральних добрив відцентрового типу - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly S.; Сobets’, A. S.; Kobec, Anatoly Stepanovich; Kobets, A.; Науменко, Микола Миколайович; Naumenko, Mikola; Пономаренко, Наталія Олександрівна; Ponomarenko, Nataliya (Національний університет біоресурсів і природокористування України., 2015)
Розроблено наукові основи обгрунтування технологічних параметрів машин для внесення мінеральних добрив відцентрового типу. З’ясована одна з можливих причин нерівномірності розсівання добрив розкидачами відцентрового типу. Виведені спрощені для інженерного застосування формули, що дають можливість обгрунтовувати конструкцію дискового розкидача добрив, який гарантовано покращує розсівання.Створено технічні засоби, які впроваджені в серійне виробництво. The scientific bases of substantiation of technological parameters of machines for application of centrifugal mineral fertilizers are developed type. One of the possible reasons for the uneven spread of fertilizers by centrifugal spreaders has been clarified. Derived simplified for engineering formulas that allow to substantiate the design of the fertilizer disk spreader, which is guaranteed to improve the dispersion.Technical tools that are introduced into mass production.
Substantiation of the design features of the working body of the centrifugal type mineral fertilizer spreader
Keywords: Внесення добрив.; Fertilizer application; мінеральні добрива; mineral fertilizers; якість розподілення; distribution quality; продуктивність машин; machine performance; параметри розкидачів; spreader parameters; режими роботи; operating modes