Удосконалення управління результативністю галузі рослинництва підприємства - Фіщук, Софія Сергіївна; Fishchuk, Sofiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є дослідження теоретичних аспектів функціонування галузі рослинництва та розробка заходів щодо удосконалення управління результативністю галузі рослинництва підприємства. Мета визначила наступні завдання кваліфікаційної роботи бакалавра: - розкрити сутність результативності діяльності сільськогосподарських підприємств; - визначити чинники формування рівня результативності галузей сільського господарства; - дослідити вплив війни на результативність сільського господарства України; - провести аналіз діяльності ФГ «Агроспека»; - дослідити рівень результативності галузі рослинництва ФГ «Агроспека»; - визначити організаційно-економічні фактори забезпечення ефективної результативності галузі рослинництва; - обґрунтувати доцільність впровадження автоматизації моніторингу галузі рослинництва. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є діяльність сільськогосподарського підприємства в галузі рослинництва. Предметом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка заходів з удосконалення управління результативністю галузі рослинництва підприємства. Методи дослідження: динаміка, порівняння, аналітичне вирівнювання, факторний аналіз, методи табличного та графічного подання інформації. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye doslidzhennia teoretychnykh aspektiv funktsionuvannia haluzi roslynnytstva ta rozrobka zakhodiv shchodo udoskonalennia upravlinnia rezultatyvnistiu haluzi roslynnytstva pidpryiemstva. Meta vyznachyla nastupni zavdannia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra: - rozkryty sutnist rezultatyvnosti diialnosti silskohospodarskykh pidpryiemstv; - vyznachyty chynnyky formuvannia rivnia rezultatyvnosti haluzei silskoho hospodarstva; - doslidyty vplyv viiny na rezultatyvnist silskoho hospodarstva Ukrainy; - provesty analiz diialnosti FH «Ahrospeka»; - doslidyty riven rezultatyvnosti haluzi roslynnytstva FH «Ahrospeka»; - vyznachyty orhanizatsiino-ekonomichni faktory zabezpechennia efektyvnoi rezultatyvnosti haluzi roslynnytstva; - obgruntuvaty dotsilnist vprovadzhennia avtomatyzatsii monitorynhu haluzi roslynnytstva. Obiektom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye diialnist silskohospodarskoho pidpryiemstva v haluzi roslynnytstva. Predmetom doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye rozrobka zakhodiv z udoskonalennia upravlinnia rezultatyvnistiu haluzi roslynnytstva pidpryiemstva. Metody doslidzhennia: dynamika, porivniannia, analitychne vyrivniuvannia, faktornyi analiz, metody tablychnoho ta hrafichnoho podannia informatsii.
Udoskonalennia upravlinnia rezultatyvnistiu haluzi roslynnytstva pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; галузь рослинництва; haluz roslynnytstva; удосконалення управління результативністю; udoskonalennia upravlinnia rezultatyvnistiu