Вплив експозиції схилових земель на врожайність та якість зерна пшениці озимої в умовах фермерського господарства «Діоніс-К» Дніпровського району Дніпропетровської області - Свічкар, Владислав; Svichkar, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою цієї роботи було дослідити вплив експозиції схилу на основні показники родючості чорноземів в умовах господарства на врожайність та якість зерна пшениці озимої сорту Удача одеська Об’єкт вивчення. Процес формування урожайності і якості пшениці озимої під впливом екологічних ресурсів схилових земель різної експозиції. Предмет дослідження. Врожайність та якість зерна пшениці озимої в залежності від експозиції схилових земель. Metoiu tsiiei roboty bulo doslidyty vplyv ekspozytsii skhylu na osnovni pokaznyky rodiuchosti chornozemiv v umovakh hospodarstva na vrozhainist ta yakist zerna pshenytsi ozymoi sortu Udacha odeska Obiekt vyvchennia. Protses formuvannia urozhainosti i yakosti pshenytsi ozymoi pid vplyvom ekolohichnykh resursiv skhylovykh zemel riznoi ekspozytsii. Predmet doslidzhennia. Vrozhainist ta yakist zerna pshenytsi ozymoi v zalezhnosti vid ekspozytsii skhylovykh zemel.
Vplyv ekspozytsii skhylovykh zemel na vrozhainist ta yakist zerna pshenytsi ozymoi v umovakh fermerskoho hospodarstva «Dionis-K» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: схил; skhyl; ерозія; eroziia; еродований ґрунт; erodovanyi grunt; ґрунт; grunt; пшениця озима; pshenytsia ozyma