The production of biofuel feedstock on reclaimed land based on sweet sorghum biomass. - Харитонов, Микола Миколайович; Kharytonov, Mykola; Мартинова, Надія; Martinova, Nadiya; Бабенко, Михайло Григорович; Babenko, Mihaylo; Рула, Ірина; Rula, Irina; Гументик, Михайло; Gumentyk, Mihaylo; Багорка, Марія Олександрівна; Bagorka, Mariya; et al. (Biotechnical Faculty of the University of Montenegro, 2019)
Майже всі вивчені гібриди сорго показали хороший ріст як на чорноземна маса і на лесоподібному суглинку. Вихід свіжої біомаси склав досягнутий на рівні 50-100 т га-1. Кількість соку в стеблах гібридів було більше, ніж у американських, на 5-10%. У той же час, концентрація цукру в біомасі була меншою-16-19% проти 18-21%. Теоретична частина вихід етанолу для високопродуктивних гібридів (Зубр, Медове, ірокез, SS506) було 2500-3600 л га-1, а також для низькопродуктивних гібридів (Сіу і Силосне-42) 705- 1600 л га-1. Були відібрані гібриди Зубр, Медове, ірокез, SS506 і G1990 як найбільш перспективний для обробітку на меліорованих землях. Додавання рослини перетворення біомаси в осад активізує теплову поведінку композиційної суміші. Як в результаті рівень горіння підвищується до 41,4%. Almost all of the studied sorghum hybrids showed a good growth both on the black soil mass and on loess-like loam. The yield of fresh biomass was reached at the level of 50-100 t ha-1 . The juice amount in the stems of Ukrainian hybrids was more than in American ones by 5-10%. At the same time, the concentration of sugar in it was less, 16-19% as against 18-21%. The theoretical ethanol yield for highly productive hybrids (Zubr, Medove, Mohawk, SS506) was 2500-3600 L ha-1 , and for low-output hybrids (Sioux and Silosne-42) 705- 1600 L ha-1 . Hybrids Zubr, Medove, Mohawk, SS506 and G1990 were selected as the most promising for cultivation on reclaimed lands. Addition of the plant biomass to sludge activates the thermal behavior of the composite mix. As a result, the combustion level rises to 41.4%.
Виробництво біопаливної сировини на рекультивованих землях на основі біомаси цукрового сорго
Keywords: Цукрове сорго; sweet sorghum; рекультивовані землі; reclaimed lands; продуктивність біомаси; biomass productivity; теоретичние виробництво етанолу; theoretical ethanol yield; термальні ефекти; thermal effects