Удосконалення процесу механізації мінімального обробітку ґрунту з розробкою конструкції ґрунтообробного агрегату АКМ-4 - Матус, Руслан Романович; Matus, Ruslan (ДДАЕУ, 2023)
У вступній частині дипломного проекту представлена виробничо-господарська характеристика та його основні техніко-економічні показники.У роботі запропонована технологія вирощування жита озимого з обґрунтуванням роботи ґрунтообробного агрегату В теоретичній частині описано основи розрахунків грунтообробного агрегату АКМ-4, а також приведені теоретичні розрахунки робочого органу та його конструктивні розрахунки. Описані основні заходи з охорони праці згідно до завдання на дипломне проектування. Розраховано економічну ефективність вирощування жита та собівартість отриманої продукції. U vstupnii chastyni dyplomnoho proektu predstavlena vyrobnycho-hospodarska kharakterystyka ta yoho osnovni tekhniko-ekonomichni pokaznyky.U roboti zaproponovana tekhnolohiia vyroshchuvannia zhyta ozymoho z obgruntuvanniam roboty gruntoobrobnoho ahrehatu V teoretychnii chastyni opysano osnovy rozrakhunkiv hruntoobrobnoho ahrehatu AKM-4, a takozh pryvedeni teoretychni rozrakhunky robochoho orhanu ta yoho konstruktyvni rozrakhunky. Opysani osnovni zakhody z okhorony pratsi zghidno do zavdannia na dyplomne proektuvannia. Rozrakhovano ekonomichnu efektyvnist vyroshchuvannia zhyta ta sobivartist otrymanoi produktsii.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii minimalnoho obrobitku gruntu z rozrobkoiu konstruktsii gruntoobrobnoho ahrehatu AKM-4
Keywords: МТЗ 1523; MTZ 1523; агрегат АКМ-4; ahrehat AKM-4; лущення; lushchennia; охорона праці; okhorona pratsi