Порівняльна оцінка різних способів остеосинтезу кісток передпліччя у собак карликових порід в умовах державної лікарні ветеринарної медицини Шевченківського та Соборного районів міста Дніпро - Шевченко, В. В.; Shevchenko, V. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
У собак дрібних порід однією із найбільш поширених хірургічних хвороб є ушкодження кісток, в структурі яких як правило діагностують переломи кісток передпліччя. Як правило діагностуються відкриті (90 %) метафізарні (40 %) або діафізарні (35 %) поперечні (55 %) переломи ліктьової і променевої (96 %) кісток. Екстрамедулярний остеосинтез кісток передпліччя має переваги над інтрамедулярним, що підтверджується скороченням термінів загоєння кісток в 1,2-1,4 раза та зниженням ризику ускладнень перебігу репаративної регенерації в 1,6-2,5 рази. Оптимально додатково фіксувати ділянку повʼязкою із еластичного бинту. In small breed dogs, one of the most common surgical diseases is bone damage, in the structure of which fractures of the forearm bones are usually diagnosed. As a rule, open (90%) metaphyseal (40%) or diaphyseal (35%) transverse (55%) fractures of the ulnar and radial (96%) bones are diagnosed. Extramedullary osteosynthesis of the shoulder bones has advantages over intramedullary, which is confirmed by a reduction in bone healing time by 1.2-1.4 times and a reduction in the risk of complications of reparative regeneration in 1.6-2.5 times. It is optimal to additionally fix the area with an elastic bandage.
Comparative evaluation of different methods of osteosynthesis of forearm bones in dwarf dogs in the state veterinary hospital of Shevchenkivsky and Soborny districts of Dnipro
Keywords: репаративна регенерація; reparative regeneration; собаки; dogs; перелом кісток передпліччя; fracture of forearm bones; остеосинтез; osteosynthesis