Управління ризиками діяльності банку для забезпечення сталості його фінансових результатів - Фатєєва, Тетяна Сергіївна; Fatieieva, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес управління ризиками банківської діяльності. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та практичні аспекти виникнення ризиків у банківській діяльності та їх вплив на фінансові результати банку. Метою роботи є обґрунтуванні управління ризиками банківської діяльності задля забезпечення сталості фінансових результатів банку. Методи дослідження – абстрагування, узагальнення, аналізу, синтезу, економіко-математичне моделювання. Obiekt doslidzhennia – protses upravlinnia ryzykamy bankivskoi diialnosti. Predmet doslidzhennia – teoretychni, metodychni ta praktychni aspekty vynyknennia ryzykiv u bankivskii diialnosti ta yikh vplyv na finansovi rezultaty banku. Metoiu roboty ye obgruntuvanni upravlinnia ryzykamy bankivskoi diialnosti zadlia zabezpechennia stalosti finansovykh rezultativ banku. Metody doslidzhennia – abstrahuvannia, uzahalnennia, analizu, syntezu, ekonomiko-matematychne modeliuvannia.
Upravlinnia ryzykamy diialnosti banku dlia zabezpechennia stalosti yoho finansovykh rezultativ
Keywords: банківська діяльність; banking activities; банківські ризики; banking risks; методи оцінки ризиків; risk assessment methods; моделювання ризиків; risk modeling; система управління ризиками; risk management system