Вплив Strongyloides Papillosus на морфологічні показники крові кролів - Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; Duda, Julia Viktorovna; Duda, Yu. V.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2018)
У кролів максимальну екстенсивність стронгілоїдозної інвазії реєстрували з березня по серпень-вересень. Джерелом зараження є сіно. У крові, хворих на Strongyloides papillosus кролів, було виявлено збільшення кількості лімфоцитів на 7,36% (p<0,05), еозинофілів в 1,43 рази (p<0,05) на фоні зниження кількості моноцитів в 1,32 рази (p<0,05), що підкреслює тривалу боротьбу організму з хворобою, яка має заразну етіологію. Rabbits, the maximum extent of strongyloidiasis invasion was recorded from March to August-September. The source of infection is hay. In the blood of patients with Strongyloides papillosus rabbits, an increase in the number of lymphocytes by 7.36% (p <0.05), eosinophils by 1.43 times (p <0.05) on the background of a decrease in the number of monocytes by 1.32 times (p <0,05), which emphasizes the long struggle of the body with the disease, which has a contagious etiology.
Influence of Strongyloides Papillosus on morphological parameters of rabbit blood
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Кунєва Лариса Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-4156-2136 Шевчик Римма Святославівна https://orcid.org/0000-0001-7416-8656
Keywords: кролі; rabbits; Strongyloides papillosus; Strongyloides papillosus; стронгілоїдоз; strongyloidiasis; морфологічні показники крові; morphological parameters of blood