Розробка напрямів підвищення конкурентоспроможності підприємства - Оскома, Альона Анатоліївна; Oskoma, Alona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Розглянуто сутність категорії «конкуренція» і «конкурентоспроможність». Розкриті підходи та методи визначення конкурентоспроможності аграрних підприємств, досліджені фактори, що впливають на її підвищення. Проведено оцінку рівня конкурентоспроможності аграрного підприємства. Обґрунтовані напрями підвищення конкурентоспроможності аграрного підприємства з урахуванням її фактичного рівня та стратегічних перспектив. Rozghlianuto sutnist katehorii «konkurentsiia» i «konkurentospromozhnist». Rozkryti pidkhody ta metody vyznachennia konkurentospromozhnosti ahrarnykh pidpryiemstv, doslidzheni faktory, shcho vplyvaiut na yii pidvyshchennia. Provedeno otsinku rivnia konkurentospromozhnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Obgruntovani napriamy pidvyshchennia konkurentospromozhnosti ahrarnoho pidpryiemstva z urakhuvanniam yii faktychnoho rivnia ta stratehichnykh perspektyv.
Rozrobka napriamiv pidvyshchennia konkurentospromozhnosti pidpryiemstva
Keywords: конкуренція; competition; конкурентоспроможність; competitiveness; аграрне підприємство; agribusinesse; конкурентний потенціал; competitive potential; стратегія; strategy