Діагностика інноваційного потенціалу підприємства та розробка заходів щодо його підвищення - Сирота, Олександр Віталійович; Syrota, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процеси формування, діагностики й реалізації інноваційного потенціалу сучасного підприємства. Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні аспекти формування, оцінки та розробка заходів щодо підвищення ефективності реалізації інноваційного потенціалу підприємства. Метою дослідження є узагальнення теоретичних і методичних положень, діагностика та обгрунтування заходів щодо підвищення інноваційного потенціалу підприємства. Obiektom doslidzhennia ye protsesy formuvannia, diahnostyky y realizatsii innovatsiinoho potentsialu suchasnoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye teoretyko-metodychni ta praktychni aspekty formuvannia, otsinky ta rozrobka zakhodiv shchodo pidvyshchennia efektyvnosti realizatsii innovatsiinoho potentsialu pidpryiemstva. Metoiu doslidzhennia ye uzahalnennia teoretychnykh i metodychnykh polozhen, diahnostyka ta obhruntuvannia zakhodiv shchodo pidvyshchennia innovatsiinoho potentsialu pidpryiemstva.
Diahnostyka innovatsiinoho potentsialu pidpryiemstva ta rozrobka zakhodiv shchodo yoho pidvyshchennia
Keywords: агропромислове виробництво; agricultural production; диверсифікація діяльності; diversification of activities; ефективність; efficiency; інноваційна діяльність; innovative activities; інноваційний потенціал; innovative potential; інноваційна економіка; innovative economy; новація; novelty; нововведення; innovation; рентабельність; profitability; фінансовий стан підприємства; financial condition of the enterpris; інвестиційний проект; investment project