Інноваційний маркетинг як об’єктивна необхідність забезпечення конкурентоспроможності підприємства - Кадирус, Ірина Григорівна; Kadyrus, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Визначено, що для підвищення конкурентоспроможності підприємства необхідно дотримуватися двох напрямів у діяльності – розробляти та впроваджувати інновації і реалізовувати комплекс маркетингу, а саме: товар, ціну, розподіл та просування. Визначено, що інноваційний маркетинг – це концепція ведення бізнесу, яка передбачає створення вдосконаленої або принципово нової продукції (інновації) і використання у процесі її створення та поширення вдосконалених чи принципово нових – інноваційних інструментів, форм та методів маркетингу з метою більш ефективного задоволення потреб як споживачів, так і виробників. Інноваційний маркетинг є частиною стратегічного плану підприємства. Існує кілька можливих напрямів, в яких може здійснюватися інноваційний маркетинг. Один з них – створення такого товару або послуги, які передбачать очікування споживачів. Одним з основних принципів інноваційного маркетингу є створення нового товару або зміна технології виробництва вже існуючого. Інноваційний маркетинг – це також пошук нових ніш, ринків і сегментів. It is determined that to increase the competitiveness of the enterprise it is necessary to follow two directions in activity - to develop and implement innovations and implement a complex of marketing, namely: product, price, distribution and promotion. It is determined that innovative marketing is a concept of doing business, which involves the creation of improved or fundamentally new products (innovations) and the use in the process of its creation and dissemination of improved or fundamentally new - innovative tools, forms and methods of marketing to better meet consumer needs. and manufacturers. Innovative marketing is part of the strategic plan of the enterprise. There are several possible areas in which innovative marketing can be carried out. One of them is the creation of such a product or service that will meet consumer expectations. One of the main principles of innovative marketing is to create a new product or change the production technology of an existing one. Innovative marketing is also the search for new niches, markets and segments.
Innovative marketing as an objective need to ensure the competitiveness of the enterprise
Keywords: інновації; Innovations; інноваційний маркетинг; innovative marketing; підприємство; enterprise; конкурентоспроможність; competitiveness; інноваційний потенціал; innovative potential