Розрахунок статично невизначених рам методом сил - Онопрієнко, О.Д.; Onopriienko, O.D.; Дем’яненко, А.Г.; Demianenko, A.H. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Навчальний посібник призначений для практичних занять, самостійної роботи та виконання домашніх розрахунково-графічних завдань з механіки матеріалів і конструкцій, технічної механіки та опору матеріалів і будівельної механіки для студентів інженерних спеціальностей. Наведені теоретичні відомості та приклади розв’язування типових задач з розрахунків на міцність та жорсткість плоских рам. Розкриття статичної невизначеності рам виконане методом сил, деформації визначаються за допомогою інтегралів Мора, що обчислені методом Верещагіна. Наведені варіанти розрахункових завдань. Navchalnyi posibnyk pryznachenyi dlia praktychnykh zaniat, samostiinoi roboty ta vykonannia domashnikh rozrakhunkovo-hrafichnykh zavdan z mekhaniky materialiv i konstruktsii, tekhnichnoi mekhaniky ta oporu materialiv i budivelnoi mekhaniky dlia studentiv inzhenernykh spetsialnostei. Navedeni teoretychni vidomosti ta pryklady rozviazuvannia typovykh zadach z rozrakhunkiv na mitsnist ta zhorstkist ploskykh ram. Rozkryttia statychnoi nevyznachenosti ram vykonane metodom syl, deformatsii vyznachaiutsia za dopomohoiu intehraliv Mora, shcho obchysleni metodom Vereshchahina. Navedeni varianty rozrakhunkovykh zavdan.
Rozrakhunok statychno nevyznachenykh ram metodom syl
Keywords: деформація пружної системи; deformatsiia pruzhnoi systemy; стержньові системи; sterzhnovi systemy; статично визначені рами; statychno vyznacheni ramy; статично невизначені рами; statychno nevyznacheni ramy; метод сил; metod syl; побудова епюр; рobudova epiur; опор матеріалів; opor materialiv; будівельна механіка; budivelna mekhanika