Зернова продуктивність та якість як інтегративна функціональність генотипу пшениці озимої в умовах навчально-наукового центру Дніпровського державного аграрно-економічного університету - Яковенко, Олександр Васильович; Yakovenko, Oleksandr Vasylovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Впровадження нових сортів пшениці озимої та сучасних агротехнологій дійсно може значно підвищити врожайність цієї культури і сприяти підвищенню ефективності та прибутковості сільського господарства. Це є ключовими факторами для забезпечення продовольства та виробництва сировини для продуктів харчування. Завдяки новим сортам і технологіям можливо досягти нового рівня в розвитку АПК. Vprovadzhennia novykh sortiv pshenytsi ozymoi ta suchasnykh ahrotekhnolohii diisno mozhe znachno pidvyshchyty vrozhainist tsiiei kultury i spryiaty pidvyshchenniu efektyvnosti ta prybutkovosti silskoho hospodarstva. Tse ye kliuchovymy faktoramy dlia zabezpechennia prodovolstva ta vyrobnytstva syrovyny dlia produktiv kharchuvannia. Zavdiaky novym sortam i tekhnolohiiam mozhlyvo dosiahty novoho rivnia v rozvytku APK.
Udoskonalennia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia ripaku ozymoho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrofirma «Hetman» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti Zernova produktyvnist ta yakist yak intehratyvna funktsionalnist henotypu pshenytsi ozymoi v umovakh navchalno-naukovoho tsentru Dniprovskoho derzhavnoho ahrarno-ekonomichnoho universytetu
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; генотип; henotyp; інтенсивний сорт; intensyvnyi sort; якість зерна; yakist zerna; врожайність; vrozhainist