Модель оптимізації плану виробництва овочів відкритого ґрунту - Шутько, Тетяна Ігорівна; Shutko, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2016)
Запропоновано моделі оптимізації плану виробництва овочів відкритого ґрунту з урахуванням трьох можливих варіантів розвитку ринкових подій: паритет, посилений або послаблений диспаритет цін. Для аграрного підприємства “ВПК- АГРО” Дніпропетровської області до кожного з випадків наведено рекомендації стосовно ємності асортиментного портфеля. У подальших наукових дослідженнях передбачається визначити механізми управління витратами аграрних підприємств з метою підвищення інвестиційної привабливості овочівництва відкритого ґрунту. Zaproponovano modeli optymizatsii planu vyrobnytstva ovochiv vidkrytoho gruntu z urakhuvanniam trokh mozhlyvykh variantiv rozvytku rynkovykh podii: parytet, posylenyi abo poslablenyi dysparytet tsin. Dlia ahrarnoho pidpryiemstva “VPK- AHRO” Dnipropetrovskoi oblasti do kozhnoho z vypadkiv navedeno rekomendatsii stosovno yemnosti asortymentnoho portfelia. U podalshykh naukovykh doslidzhenniakh peredbachaietsia vyznachyty mekhanizmy upravlinnia vytratamy ahrarnykh pidpryiemstv z metoiu pidvyshchennia investytsiinoi pryvablyvosti ovochivnytstva vidkrytoho gruntu.
Model optymizatsii planu vyrobnytstva ovochiv vidkrytoho gruntu
Keywords: овочі відкритого ґрунту; ovochi vidkrytoho gruntu; управління витратами; upravlinnia vytratamy; диверсифікація виробництва; dyversyfikatsiia vyrobnytstva; економіко-математична модель; ekonomiko-matematychna model; паритет та диспаритет цін; parytet ta dysparytet tsin; асортиментний портфель; asortymentnyi portfel