Особливості розробки бюджетів аграрними підприємствами - Бровко, Лариса Іванівна; Brovko, Larysa; Лушпій, Олександр Олександрович; Lushpiy, Olexandr (Наукова громадська організація "Соборність" (Україна), 2018)
У статті висвітлено важливість та необхідність фінансового планування, обґрунтовано науково-теоретичні основи формування системи бюджетування для забезпечення процесів фінансового планування в аграрних підприємствах. В сучасних умовах фінансове планування відіграє ключову роль, воно виступає основою в управлінні фінансовою діяльністю сільськогосподарського підприємства, відображає цілі та напрямки господарської діяльності підприємництва. The article highlights the importance and necessity of financial planning, substantiates the scientific and theoretical foundations of forming a budgeting system to ensure the processes of financial planning in agrarian enterprises. In modern conditions, financial planning is the most important, it serves as the basis for managing the financial activity of an agricultural enterprise, and reflects the goals and directions of entrepreneurial business activity.
Peculiarities of budget development by agricultural enterprises
Keywords: фінансовий план; financial plan; бюджетування діяльності підприємства; budgeting of enterprise activity; система бюджетування; budgeting system