Фінансово-економічна діагностика і шляхи підвищення ефективності діяльності підприємства - Бровко, Лариса Іванівна; Brovko, Larysa; Кінах, Яна Вадимівна; Kinakh, Yana (Харківський національний економічний університет, 2017)
Дана стаття націлена показати, як на сучасних етапах економічного розвитку сільськогосподарські підприємства потребують проведення фінансово-економічної діагностики, яка передбачає використання певної сукупності інформації внутрішнього та зовнішнього характеру стосовно результатів та перспектив фінансово-економічної діяльності підприємства. Особливого значення набуває своєчасна та об'єктивна оцінка фінансово-економічного становища підприємств різних форм власності, оскільки жодний власник не повинен нехтувати потенційними можливостями збільшення прибутку підприємства, які можна виявити тільки на підставі своєчасного та об'єктивного аналізу. Проведення діагностики фінансового стану підприємств сприяє інформаційному забезпеченню всіх учасників виробничого процесу, а саме для розроблення планів і прогнозів фінансового оздоровлення підприємств. The article is aimed to prove that, in the current stages of economic develop¬ment, agricultural enterprises need to carry out financial-economic diagnos¬tics, which include the use of a certain sum of information of both internal and external nature concerning results and prospects of the enterprise’s fi¬nancial and economic activities. Of particular importance is the timely and objective assessment of the financial-economic situation of enterprises with different forms of ownership, since no owner should neglect the potential possibilities for increasing the profits of enterprise, which can only be provid¬ed on the basis of timely and objective analysis. Carrying out the diagnostics of the financial health of enterprises facilitates the informational provision of all participants in the production process to develop plans and projections for financial recovery of enterprises.
Financial-economic diagnostics and ways to improve performance of enterprise
Keywords: економічна діагностика; economic diagnostics; фінансова діагностика; financial diagnostics; фінансовий аналіз; financial analysis; фінансовий стан підприємства; financial status of enterprise; фінансова ефективність; financial efficiency