Впровадження маркетингового менеджменту на підприємстві: проблеми теорії та практики - Ільченко, Тетяна Вікторівна; Ilchenko, Tetiana (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, 2019)
В статті досліджено та узагальнено теоретичні засади формування системи маркетингового менеджменту на підприємстві. Визначено роль маркетингу й менеджменту в діяльності організації відповідно до сучасних умов господарювання. Представлено організаційно-економічний механізм маркетингового підходу до управління діяльністю підприємства. Розглянуто проблеми, які можуть виникнути на підприємстві при впровадженні елементів системи маркетингового менеджменту. У статті досліджено основні принципи та функції маркетингового менеджменту а також проаналізовано сили мікро- та макросередовища, в якому діє підприємство. Проаналізовано необхідні заходи при впровадженні маркетингового менеджменту на підприємствах в умовах сучасних ринкових відносин. The article studies theoretical principles of marketing management system formation at the enterprises. The author determines the role of marketing and management in the activity of the organizations according to modern economic environment. The organizational and economic mechanism of the marketing approach to management of the enterprise activity is presented. The problems connected with application of the marketing management system are considered. The article analyzes the main principles and functions of marketing management, as well the strengths of the micro and macro environment of the enterprise. The necessary measures of marketing management implementation at enterprises are analyzed.
Implementation of marketing management at an enterprise: problems of theory and practice
Keywords: маркетинг; marketing; комплекс маркетингу; marketing complex; підприємство; enterprise; маркетинговий менеджмент; marketing management; процес формування маркетингового менеджменту; process of marketing management formation