Неспецифічна резистентність телят за різних способів утримання в неонатальний період - Милостивий, Роман Васильович; Mylostyvyi, Roman; Milostiviy, Roman; Milostivyiy, Roman; Mylostyvyi, R. V.; Mylostyvyi, Roman V.; Mylostyvy, R.; Mylostyvyi, R. V.; Високос, Микола Петрович; Vysokos, Mykola; Vysokos, Mykola P.; Vysokos, M. P.; et al. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2008)
Встановлено, що вирощування телят в неонатальний період в умовах “холодного” профілакторію сприяє кращому звиканню тварин до утримання в телятнику полегшеного типу, що можна використовувати в господарстві як альтернативу їх вирощування в індивідуальних будиночках на відкритому повітрі. Vstanovleno, shcho vyroshchuvannia teliat v neonatalnyi period v umovakh “kholodnoho” profilaktoriiu spryiaie krashchomu zvykanniu tvaryn do utrymannia v teliatnyku polehshenoho typu, shcho mozhna vykorystovuvaty v hospodarstvi yak alternatyvu yikh vyroshchuvannia v indyvidualnykh budynochkakh na vidkrytomu povitri.
Nespetsyfichna rezystentnist teliat za riznykh sposobiv utrymannia v neonatalnyi period
Keywords: вирощування телят; vyroshchuvannia teliat; неонатальний період; neonatalnyi period; умови “холодного” профілакторію; umovy “kholodnoho” profilaktoriiu; альтернатива; alternatyva