Рекреаційна привабливість та потенціал ботанічної пам’ятки природи «Cтарі дуби» м. Запоріжжя - Чонгова, Аліна Сергіївна; Chonhova, Alina (Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, 2020)
Ботанічна пам’ятка «Старі дуби» (м. Запоріжжя) має величезне значення як пам’ятка природи. Для подальшого збереження та відтворення цієї унікальної природньої території потрібно регулярно проводити моніторинг змін видового різноманіття, оцінки життєвого стану насаджень, естетичної цінності, рекреаційного навантаження та перспективи використання в сучасних умовах. Botanichna pamiatka «Stari duby» (m. Zaporizhzhia) maie velychezne znachennia yak pamiatka pryrody. Dlia podalshoho zberezhennia ta vidtvorennia tsiiei unikalnoi pryrodnoi terytorii potribno rehuliarno provodyty monitorynh zmin vydovoho riznomanittia, otsinky zhyttievoho stanu nasadzhen, estetychnoi tsinnosti, rekreatsiinoho navantazhennia ta perspektyvy vykorystannia v suchasnykh umovakh.
Recreational attractiveness and potential of a botanical monument of nature "Old oaks" of Zaporozhye
Keywords: ботанічна пам’ятка природи; botanical monument of nature; рекреаційний потенціал; recreational potential; індекс біорізноманіття; biodiversity index; естетична цінність; aesthetic value