Формування управлінських рішень та їх впровадження в діяльність підприємства - Красножон, Кирил Вадимович; Krasnozhon, Kyryl (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою роботи є узагальнення теоретичних аспектів процесів прийняття і реалізації управлінських рішень і надання пропозицій щодо удосконалення системи формування та реалізації таких рішень у діяльності аграрного підприємства. Для виконання поставленої мети важливим є реалізація наступних завдань: 1. Розглянути теоретичні аспекти формування та реалізації управлінських рішень; 2. Провести аналіз механізму прийняття управлінських рішень на досліджуваному підприємстві; 3. Запропонувати напрямки удосконалення системи формування і прийняття управлінських рішень. Об’єкт дослідження є система прийняття управлінських рішень на підприємстві. Предмет дослідження є процеси прийняття управлінських рішень. Методи дослідження: статистичний аналіз, фінансово-економічний аналіз, систематизація, узагальнення, кількісні та якісні методи для оцінки управлінських рішень, графічний метод. Metoiu roboty ye uzahalnennia teoretychnykh aspektiv protsesiv pryiniattia i realizatsii upravlinskykh rishen i nadannia propozytsii shchodo udoskonalennia systemy formuvannia ta realizatsii takykh rishen u diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Dlia vykonannia postavlenoi mety vazhlyvym ye realizatsiia nastupnykh zavdan: 1. Rozghlianuty teoretychni aspekty formuvannia ta realizatsii upravlinskykh rishen; 2. Provesty analiz mekhanizmu pryiniattia upravlinskykh rishen na doslidzhuvanomu pidpryiemstvi; 3. Zaproponuvaty napriamky udoskonalennia systemy formuvannia i pryiniattia upravlinskykh rishen. Obiekt doslidzhennia ye systema pryiniattia upravlinskykh rishen na pidpryiemstvi. Predmet doslidzhennia ye protsesy pryiniattia upravlinskykh rishen. Metody doslidzhennia: statystychnyi analiz, finansovo-ekonomichnyi analiz, systematyzatsiia, uzahalnennia, kilkisni ta yakisni metody dlia otsinky upravlinskykh rishen, hrafichnyi metod.
Formuvannia upravlinskykh rishen ta yikh vprovadzhennia v diialnist pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; формування управлінських рішень; formuvannia upravlinskykh rishen; впровадження їх в діяльність; vprovadzhennia yikh v diialnist