Обґрунтування технології виробництва морозива функціонального призначення - Носенко, Ілля Іванович; Nosenko, Illia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження – технологія виробництва морозива на основі рослинного молока. Метою роботи є розробка рецептури морозива з функціональними властивостями, а саме для людей, хворих на лактозну неперетравність.Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva morozyva na osnovi roslynnoho moloka. Metoiu roboty ye rozrobka retseptury morozyva z funktsionalnymy vlastyvostiamy, a same dlia liudei, khvorykh na laktoznu neperetravnist.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva morozyva funktsionalnoho pryznachennia
Keywords: морозиво; morozyvo; безлактозні продукти; bezlaktozni produkty; рисове молоко; rysove moloko; харчова алергія; kharchova alerhiia; непореносимість лактози; neporenosymist laktozy; функціональне призначення; funktsionalne pryznachennia