Стан вуличних насаджень промислової зони мегаполісу (на прикладі м. Дніпро) - Пономарьова, О. А.; Ponomaryova, Olena; Касьянов, В. О.; Kasyanov, Vladislav (My University, 2021)
Видовий склад дерев в лінійних насадженнях вздовж проспекту Свободи представлений переважно екземплярами клену гостролистого, в’яза приземкуватого, клену ясенелистого, робінії псевдоакації, айланта найвищого. Стан рослин варіює залежно від виду. Найбільш стійкими є екземпляри робінії псевдоакації, шовковиці білої, тополь чорної та Боллє. Багато пошкоджених і ослаблених рослин виявлено серед представників кленів гостролистого та ясенелистого, айланту найвищого. Внаслідок відсутності догляду повністю загинули молоді рослини робінії звичайної. Vydovyi sklad derev v liniinykh nasadzhenniakh vzdovzh prospektu Svobody predstavlenyi perevazhno ekzempliaramy klenu hostrolystoho, viaza pryzemkuvatoho, klenu yasenelystoho, robinii psevdoakatsii, ailanta naivyshchoho. Stan roslyn variiuie zalezhno vid vydu. Naibilsh stiikymy ye ekzempliary robinii psevdoakatsii, shovkovytsi biloi, topol chornoi ta Bollie. Bahato poshkodzhenykh i oslablenykh roslyn vyiavleno sered predstavnykiv kleniv hostrolystoho ta yasenelystoho, ailantu naivyshchoho. Vnaslidok vidsutnosti dohliadu povnistiu zahynuly molodi roslyny robinii zvychainoi.
The сondition of street plantings in the industrial zone of the metropolis (on the example of Dnipro)
Keywords: видовий склад; species composition; вуличні насадження; street plantings; життєвий стан; living condition