Удосконалення процесу механізації вирощування зернових культур та конструкції грунтообробного знаряддя - Касяненко, Владислав Анатолійович; Kasianenko, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Приведені основні агротехнічні вимоги до плоскорізного обробітку ґрунту. Проаналізовано конструкції сучасних машин для безполицевого обробітку ґрунту як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Запропонована модернізація культиватора-плоскоріза на базі КПГ-250, яка дозволить покращити якість обробітку. Розраховані основні параметри удосконаленого культиватора-плоскоріза. Розроблено заходи з охорони праці при виконанні підготовчих та польових робіт при вирощуванні пшениці озимої. Проведено розрахунки економічних показників проекту.Pryvedeni osnovni ahrotekhnichni vymohy do ploskoriznoho obrobitku gruntu. Proanalizovano konstruktsii suchasnykh mashyn dlia bezpolytsevoho obrobitku gruntu yak vitchyznianoho, tak i zakordonnoho vyrobnytstva. Zaproponovana modernizatsiia kultyvatora-ploskoriza na bazi KPH-250, yaka dozvolyt pokrashchyty yakist obrobitku. Rozrakhovani osnovni parametry udoskonalenoho kultyvatora-ploskoriza. Rozrobleno zakhody z okhorony pratsi pry vykonanni pidhotovchykh ta polovykh robit pry vyroshchuvanni pshenytsi ozymoi. Provedeno rozrakhunky ekonomichnykh pokaznykiv proektu.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii vyroshchuvannia zernovykh kultur takonstruktsii hruntoobrobnoho znariaddia
Keywords: ґрунт; grunt; обробіток; obrobitok; культиватор-плоскоріз; kultyvator-ploskoriz; конструкція; konstruktsiia; удосконалення; udoskonalennia; параметри; parametry; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist