Порівняльна характеристика технологій вирощування представників родини Naididae - Губанова, Надія Леонідівна; Gubanova, Nadiia; Hubanova, Nadiia; Gubanova, N.; Gubanova, N. L.; Gubanova, Nadezhda; Hubanova, N. L.; Hubanova, N.; Біленко, Б. Ю.; Bilenko, B. Yu. (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Акваріумістика, яка традиційно асоціюється з естетичним задоволенням від спостереження за підводним світом, є також значущою сферою біотехнологій. Вона об'єднує в собі аспекти утримання, розведення та наукового вивчення різноманітних водних організмів, серед яких особливе місце займають малощетинкові черви родини Naididae. Ці організми відіграють значного екологічного впливу та ключову роль у прісноводних екосистемах, сприяють при цьому рівню кругообігу речовин у природних екосистемах та формують харчові ланцюги (Hubanova, 2023). Біологічні властивості червів даної систематичної категорії сприяють також їх розведенню в штучних умовах. Aquarium science, which is traditionally associated with the aesthetic pleasure of observing the underwater world, is also a significant field of biotechnology. It combines the aspects of maintenance, breeding and scientific study of various aquatic organisms, among which small setae worms of the Naididae family occupy a special place. These organisms play a significant ecological impact and a key role in freshwater ecosystems, contribute to the level of circulation of substances in natural ecosystems and form food chains (Hubanova, 2023). The biological properties of worms of this systematic category also contribute to their breeding in artificial conditions.
Comparative characteristics of growing technologies of representatives of the Naididae family
Губанова Надія Леонідівна https://orcid.org/0000-0003-0617-2498
Keywords: акваріумальні умови; aquarium conditions; малощетинкові черви (Oligochaeta); small bristle worms (Oligochaeta); родина Naididae; family Naididae; Aulophorus; Aulophorus; Grindal та Tubifex; Grindal and Tubifex