Інформаційні технології екологічного моніторингу - Вакуленко, Анастасія; Vakulenko, Anastasiia; Онищенко, Альона; Onyshchenko, Alona; Ключник, Вікторія; Kliuchnyk, Viktoriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Бездротові сенсорні мережі – новітня технологія для моніторингу. Використовуються десятки або сотні мініатюрних бездротових датчиків, які можуть спілкуватись між собою та передавати інформацію і один до одного, і до користувача. Сенсорні мережі стали прообразом технології, яка називається «розумний пил»: датчики розкидають в різних місцях, проводять вимірювання та надсилають інформацію. Вони працюють автономно і роблять заміри там, де використання дротових систем неможливо. Bezdrotovi sensorni merezhi – novitnia tekhnolohiia dlia monitorynhu. Vykorystovuiutsia desiatky abo sotni miniatiurnykh bezdrotovykh datchykiv, yaki mozhut spilkuvatys mizh soboiu ta peredavaty informatsiiu i odyn do odnoho, i do korystuvacha. Sensorni merezhi staly proobrazom tekhnolohii, yaka nazyvaietsia «rozumnyi pyl»: datchyky rozkydaiut v riznykh mistsiakh, provodiat vymiriuvannia ta nadsylaiut informatsiiu. Vony pratsiuiut avtonomno i robliat zamiry tam, de vykorystannia drotovykh system nemozhlyvo.
Informatsiini tekhnolohii ekolohichnoho monitorynhu
Keywords: інформаційні технології; informatsiini tekhnolohii; екологічний моніторинг; ekolohichnyi monitorynh; бездротові сенсорні мережі; bezdrotovi sensorni merezhi