Ефективність фітосанації кар'єрно-відвальних урочищ гірничозбагачувальних комбінатів Кривбасу - Воронова, Єлізавета Тарасівна; Voronova, Yelizaveta (ДДАЕУ, 2023)
Об'єкт дослідження – фітосанація на основі фіторекультивації в кар'єрно-відвальних урочищах гірничозбагачувальних комбінатів Кривбасу. Предмет дослідження - особливості оптимізації середовища кар'єрно-відвальних урочищ на основі деревних рослин. Мета даної роботи – дослідження фітосанаційної та фітомеліоративної ролі рослинності та використання її для пилоподавленнякар'єрно-відвальних урочищ. Obiekt doslidzhennia – fitosanatsiia na osnovi fitorekultyvatsii v karierno-vidvalnykh urochyshchakh hirnychozbahachuvalnykh kombinativ Kryvbasu. Predmet doslidzhennia - osoblyvosti optymizatsii seredovyshcha karierno-vidvalnykh urochyshch na osnovi derevnykh roslyn. Meta danoi roboty – doslidzhennia fitosanatsiinoi ta fitomelioratyvnoi roli roslynnosti ta vykorystannia yii dlia pylopodavlenniakarierno-vidvalnykh urochyshch.
Efektyvnist fitosanatsii karierno-vidvalnykh urochyshch hirnychozbahachuvalnykh kombinativ Kryvbasu
Keywords: відвали; vidvaly; фіторекультивація; fitorekultyvatsiia; деревні насадження; derevni nasadzhennia; фітосанація; fitosanatsiia; навколишнє середовище; navkolyshnie seredovyshche; екологічний вплив; ekolohichnyi vplyv; охорона праці; okhorona pratsi; техніка безпеки; tekhnika bezpeky