Удосконалення механізмів управління фінансово-економічною безпекою підприємства в умовах зростання ризиків шахрайства - Свічкар, Даниїл Васильович; Svichkar, Danyil (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційного дослідження є процес управління фінансово-економічною безпекою підприємства, зокрема в умовах підвищених шахрайських ризиків. Предметом кваліфікаційного дослідження є механізми, інструменти та моделі управління фінансово-економічною безпекою на підприємстві для своєчасної ідентифікації, оцінки та мінімізації шахрайських ризиків. Метою роботи є дослідження стану фінансово-економічної безпеки ПП «АГРО ДІМ-К», виявлення основних ризиків шахрайства та розробка пропозицій щодо удосконалення системи управління для підвищення фінансової стабільності та захисту комерційної інформації. The object of the qualification study is the process of managing the financial and economic security of the enterprise, in particular, in conditions of increased fraud risks. The subject of the qualification study is the mechanisms, tools and models of financial and economic security management at the enterprise for timely identification, assessment and minimization of fraudulent risks. The purpose of the work is to study the state of financial and economic security of PE "AGRO DIM-K", identify the main risks of fraud and develop proposals for improving the management system to increase financial stability and protect commercial information.
Improving the mechanisms of managing the financial and economic security of the enterprise in the conditions of increasing risks of fraud
Keywords: фінансово-економічна безпека; financial and economic security; ризики шахрайства; fraud risks; механізми управління; management mechanisms; інформаційна безпека; information security; фінансовий контроль; financial control; підприємство; enterprise