Управління процесом диверсифікації діяльності підприємства - Руденко, Олексій Вікторович; Rudenko, Oleksii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження діяльність виробничого підприємства в умовах диверсифікації виробництва. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та організаційно-економічні аспекти управління процесом диверсифікації. Метою кваліфікаційної роботи є наукова демонстрація та розробка системного підходу до управління розвитком підприємства на основі диверсифікації. Методи дослідження, що були використані в кваліфікаційній роботі: логічне узагальнення, аналіз і синтез, порівняння, системний підхід до визначення складових процесу стратегічного управління та обґрунтування їх актуальності, економіко-математичні методи, аналіз за фінансовими показниками, SWOT-аналіз стану організації. Obiektom doslidzhennia diialnist vyrobnychoho pidpryiemstva v umovakh dyversyfikatsii vyrobnytstva. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni, metodolohichni ta orhanizatsiino-ekonomichni aspekty upravlinnia protsesom dyversyfikatsii. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye naukova demonstratsiia ta rozrobka systemnoho pidkhodu do upravlinnia rozvytkom pidpryiemstva na osnovi dyversyfikatsii. Metody doslidzhennia, shcho buly vykorystani v kvalifikatsiinii roboti: lohichne uzahalnennia, analiz i syntez, porivniannia, systemnyi pidkhid do vyznachennia skladovykh protsesu stratehichnoho upravlinnia ta obgruntuvannia yikh aktualnosti, ekonomiko-matematychni metody, analiz za finansovymy pokaznykamy, SWOT-analiz stanu orhanizatsii.
Upravlinnia protsesom dyversyfikatsii diialnosti pidpryiemstva
Keywords: управління; management; диверсифікація; diversification; конкуренція; competition; стратегія диверсифікації; diversification strategy; ризики; risks; проект; project; окупність проекту; project payback