Облік фінансових результатів: проблеми та напрями вдосконалення на сільськогосподарських підприємствах - Васільєва, Леся Миколаївна; Vasilieva, Lesia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2017)
Запропоновано напрями удосконалення обліку фінансових результатів від реалізації продукції, що дасть змогу підвищити ступінь надійності інформації, що використовується внутрішніми й зовнішніми користувачами. Визначення фінансового результату за видами продукції, робіт чи послуг забезпечить керівництво підприємства інформацією про найбільш вигідні для вирощування культури (надані послуги) та внесок кожного виду продукції (послуг) у покриття витрат підприємства. Обчислення прибутку (збитку) у розрізі центрів відповідальності забезпечить контроль і оцінку діяльності структурних підрозділів підприємства, їх вклад у отриманий фінансовий результат та покриття (економію) витрат. Визначення результату діяльності в розрізі каналів реалізації забезпечить керівництво інформацією про найбільш та найменш вигідні контракти. Are offered directions of perfection of accounting of financial results from sale of products that will allow to increase degree of reliability of the information used by internal and external users. Determination of the financial result by types of products, works or services will provide management of the company with information on the most profitable for the cultivation of culture (services rendered) and the contribution of each type of products (services) to cover the costs of the enterprise. The calculation of profit (loss) by the centers of responsibility will ensure control and evaluation of the activities of structural units of the enterprise, their contribution to the received financial result and coverage (saving) of expenses. Defining the performance through the channels of implementation will provide guidance on information on the most and least-preferred contracts.
Accounting for financial results: problems and directions of improvement at agricultural enterprises
Keywords: бухгалтерський облік; accounting; фінансові результати; financial results; напрями; directions; вдосконалення; improvement