Автоматичне фенотипування насіннєвого матеріалу соняшнику - Алієв, Ельчин Бахтияр огли; Aliiev, Elchyn (Інститут олійних культур, 2022)
У монографії висвітлено основи прецизійного цільового поділу та відбору насіннєвого матеріалу соняшнику за його морфологічними показниками і фізико-механічними властивостями. На підставі системного підходу визначено структуру адаптивного техніко-технологічного забезпечення первинного насінництва соняшнику, що дає можливість здійснювати пошук слабких ланок у технологічних процесах доробки та біоінформативної систематизації насіннєвого матеріалу за якістю розподілу і продуктивністю ліній при мінімізації питомих витрат. Розраховано на науковців, аспірантів, селекціонерів, конструкторів сільськогосподарської техніки, студентів і фахівців сільськогосподарського виробництва. U monohrafii vysvitleno osnovy pretsyziinoho tsilovoho podilu ta vidboru nasinnievoho materialu soniashnyku za yoho morfolohichnymy pokaznykamy i fizyko-mekhanichnymy vlastyvostiamy. Na pidstavi systemnoho pidkhodu vyznacheno strukturu adaptyvnoho tekhniko-tekhnolohichnoho zabezpechennia pervynnoho nasinnytstva soniashnyku, shcho daie mozhlyvist zdiisniuvaty poshuk slabkykh lanok u tekhnolohichnykh protsesakh dorobky ta bioinformatyvnoi systematyzatsii nasinnievoho materialu za yakistiu rozpodilu i produktyvnistiu linii pry minimizatsii pytomykh vytrat. Rozrakhovano na naukovtsiv, aspirantiv, selektsioneriv, konstruktoriv silskohospodarskoi tekhniky, studentiv i fakhivtsiv silskohospodarskoho vyrobnytstva.
Avtomatychne fenotypuvannia nasinnievoho materialu soniashnyku
Keywords: насіннєвий матеріал соняшнику; nasinnievyi material soniashnyku; автоматичне фенотипування; avtomatychne fenotypuvannia; процеси цільового поділу та відбору; protsesy tsilovoho podilu ta vidboru; мінімізація питомих витрат; minimizatsiia pytomykh vytrat